petak, 11. lipnja 2010.

Video snimka izvansudskog smaknuća na Mavi Marmari


Prva snimka na linku navodno prikazuje izvansudsko smaknuće mirovnog aktivista Furkana Dogana, američkog državljana turskog podrijetla, 31. svibnja na Mavi Marmari od strane izraelskih snaga. Prema nalazima turskih forenzičara Dogan je pogođen 5 puta iz udaljenosti manje od 45 cm. Od 9 ubijenih civila na brodu Mavi Marmari, 5 ih je pogođeno u glavu.

Na linku
također možete vidjeti još video snimaka s broda nakon napada, te intervju s Iarom Lee, snimateljicom koja je, unatoč tome što je izraelska vojska svima ukrala snimljene materijale kako bi svjetskoj javnosti lakše nametnula svoje laži i dezinformacije, uspjela sačuvati oko sat vremena svog snimljenog materijala. Snimka je u cijelosti trebala biti objavljena jučer u Ujedinjenim narodima.

Navodno su čak i neki rezervisti izraelske mornarice od izraelske vlade zatražili da dopusti međunarodnu istragu ubojstava na Mavi Marmari.


Još uvijek nije poznato što se dogodilo sa 6 aktivista koji su nestali s broda Mavi Marmara. Stoga je još važnije da se cijeli incident nepristrano istraži. Neki čak spekuliraju da bi tih 6 nestalih osoba mogli biti izraelski špijuni i agenti Mossada.



Linkovi Palestina/Izrael:

IDF Admits It Doctored the Audio Tapes

Izraelska je vojska priznala da je falsificirala audio zapise komunikacije između izraelskih snaga i brodova flotile s ciljem da aktiviste prikaže kao antisemite. No, izraelske vlasti i dalje tvrde gluposti. Kapetan broda Challenger 1 Denis Healey, koji ima 25 godina pomorskog iskustva, tvrdi da komunikacija između 2 broda bez da je svi ostali brodovi čuju nije moguća. Healey tvrdi da s niti jednog broda nisu odaslane poruke koje je objavila izraelska vojska. Svi brodovi mogu čuti svu komunikaciju i uvijek se zna tko je na vezi. Sve radio poruke na moru čuju svi kapetani. Izrael je ponovo uhvaćen u laži u pokušaju da obrani ubojstva civila koja su izraelske snage počinile 31. svibnja 2010.