utorak, 1. veljače 2011.

Peticija pokreta 25. siječanj: Podržite narodnu revoluciju u Egiptu


Peticija upućena veleposlaniku Samehu Shoukryju, predsjedniku Hosniju Mubaraku, generalu Habibu Ibrahimu El Adlyju i premijeru Ahmedu Shafiqu

Tekst peticije:


25. siječnja, mi, narod Egipta, izašli smo na ulice zahtijevajući naša prava! Ne ujedinjuje nas niti jedna stranka, klasa ni religija: nismo muslimani i nismo kršćani, nismo bogati i nismo siromašni - mi smo raznolik narod Egipta - muslimani i kršćani i Egipćani svih klasa.


Zahtijevamo svoja građanska, politička i ljudska prava.

Zahtijevamo trenutnu ostavku predsjednika i parlamenta.

Zahtijevamo novi ustav.

Zahtijevamo slobodne i poštene izbore.

Zahtijevamo potpuno oslobađanje svih političkih zatvorenika i pritvorenika.

Zahtijevamo povratak slobodnog pristupa svim komunikacijskim mrežama.

Zahtijevamo da policija prestane pucati na nas, da prekine sa svojom brutalnošću i napadima na novinare.


Mi smo pokret 25. siječanj i ne ćemo stati dok naši zahtjevi ne budu ispunjeni! Pozivamo Egipćane i građane svih ostalih zemalja da nam pomognu da pobijedimo svojim potpisom na ovu peticiju,
koju ćemo poslati egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku, dužnosnicima ministarstava unutarnjih i vanjskih poslova i egipatskim veleposlanstvima u cijelom svijetu.


Za potpisivanje peticije
potrebno je ovim redoslijedom upisati Ime, Prezime, E-mail adresu, Kućnu adresu, Grad, odabrati Outside the U.S. i zatim Zemlju, upisati Poštanski broj, (Ukoliko ne želite da vam ime bude svima vidljivo na internetu uklonite kvačicu iz kućice ispred Allow my signature to be seen publicly. Ukoliko ne želite putem elektronske pošte primati daljnje obavijesti o ovoj i drugim kampanjama pokreta 25. siječanj uklonite kvačicu u kućici ispred Keep me updated on this campaign and others from The January 25 Movement.) i zatim kliknuti na SIGN.

Link na peticiju: Support the People's Revolution in Egypt



Prosvjede u Egiptu i rušenje Mubarakove diktature možete uživo pratiti na slijedećim linkovima:


Al Jazeera English: Live Stream


Građanska inicijativa - Solidarnost s egipatskim narodom

Ovdje se također možete informirati o predstojećim akcijama, događanjima i prosvjedima potpore i solidarnosti s egipatskim narodom u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Angry Arab News Service