četvrtak, 3. veljače 2011.

Napad na prosvjednike u Kairu - Tražite od Obame da zaustavi nasilje

Ozlijeđeni prosvjednik na Trgu Tahrir u Kairu. Egipatska vojska nije reagirala na nasilje skupina koje su napadale prosvjednike.

U srijedu je gomila sastavljena od provladinih prosvjednika (za koje neki, uključujući novinare, tvrde da se zapravo radi o policiji ili drugim osobama koje plaća Mubarakova vlada) napala nenasilne protuvladine prosvjednike na Trgu Tahrir u Kairu. Egipatska vojska, koja prima vojnu pomoć SAD-a, nije poduzela ništa kako bi zaustavila nasilje.


Zatražite od predsjednika Obame
i drugih američkih dužnosnika da smjesta poduzmu mjere kako bi se zaustavilo nasilje na način da zaprijete da će ukinuti američku vojnu pomoć egipatskoj vojsci ako ne zaštiti prosvjednike od nasilja.

Svoju poruku Obami možete poslati s ovog linka
.


Hrvatski prijevod teksta poruke koju s linka na engleskom šaljete Obami:


Predmet: Prekinite nasilje koje se trenutno odvija u Egiptu


U srijedu je gomila sastavljena od provladinih prosvjednika, za koje neki, uključujući novinare, tvrde da su zapravo policajci ili druge osobe koje plaća Mubarakova vlada, napala nenasilne protuvladine prosvjednike na Trgu Tahrir u Kairu. Egipatska vojska, koja prima vojnu pomoć SAD-a, nije poduzela ništa kako bi zaustavila nasilje, unatoč ranijim obećanjima da će zaštititi nenasilne prosvjednike.


Zahtijevam da smjesta poduzmete potrebne mjere kako bi se zaustavilo nasilje na način da jasno zaprijetite egipatskoj vojsci da ćete obustaviti vojnu pomoć koju SAD daju egipatskoj vojsci ako ne bude zaštitila nenasilne prosvjednike od nasilja.


Kako biste poslali ovu poruku potrebno je na linku
upisati u odgovarajuća polja slijedeće podatke:
First name = Ime

Last name = Prezime

E-mail = E-mail adresa

Street = Ulica i kućni broj

City = Grad/Mjesto

Pod State/Province odaberite na dnu: Other

Zip/postal code = Poštanski broj

Country = Odaberite svoju zemlju


Uklonite kvačice iz označenih kućica ako ubuduće ne želite primati dnevne vijesti i akcije organizacije Just Foreign Policy


i kliknite na Send Your Message



Link na akciju: Protesters Attacked in Cairo - Demand That Obama Stop the Violence