ponedjeljak, 29. prosinca 2008.

Nastavak - subota i nedjelja u Gazi


Nastavljaju se napadi na Pojas Gaze. Napadi su se nastavili u noći u subotu i nastavljaju se tijekom nedjelje. Broj poginulih popeo se na 292, a ranjeno je više od 1000 Palestinaca, 180 teško.

Izrael je napade na Gazu pokrenuo u 11:30 po lokalnom vremenu u subotu 27. prosinca tvrdeći da želi uništiti palestinske naoružane skupine koje na Izrael ispaljuju rakete.

Izraelske su snage u subotu (27. prosinca) na Pojas Gaze u 2 navrata (u 11:30 i u 14:00 sati) bacile 100 bombi. Nakon toga uslijedili su manji zračni napadi. Ciljevi napada bile su zgrade vlade u Gazi. Ubijeno je nekoliko dužnosnika, potpuno je uništen stožer policije u kojem se u vrijeme napada održavala svečanost podjele diploma mladim policajcima.

Sa svakim napadom raste broj žrtava, a iz subotnjih ruševina se još uvijek izvlače tijela. Ravnatelj hitne službe pri ministarstvu vlade u Gazi je izjavio da su, unatoč onome što se objavljuje u medijima, većina žrtava civili, uključujući žene i djecu.

Pripadnici palestinskih skupina tijekom nedjelje su prema izraelskim izvorima ispalili najmanje 60 projektila iz Pojasa Gaze na izraelske ciljeve. 8 je Izraelaca ranjeno u blizini Aškelona u Izraelu u nedjelju. U subotu je u palestinskim napadima ubijen 1, a ranjeno 6 Izraelaca.

Izraelski napadi od subote navečer do nedjelje poslijepodne:
U 22:15 u subotu (27. prosinca) u 2 su zračna napada ubijena 3 i ranjena 4 Palestinca u četvrti Zaitoun u Gazi i gradu Jabalia na sjeveru Gaze.
U 23:30 u izraelskom su zračnom napadu na četvrt Al-Mansura, istočno od grada Gaze, ubijena 3 pripadnika vojnog krila Hamasa.
U 23:50 izraelske su snage iz zraka bombardirale područje Khan Younisa i nekoliko ciljeva na sjeveru Pojasa Gaze.
U 00:00 u nedjelju (28. prosinca) 3 su pripadnika palestinskih naoružanih skupina ubijeni u izraelskom zračnom napadu na područje Al-Mansura, istočno od grada Gaze.
U 01:00 izraelski je zrakoplov bombardirao sigurnosu sobu nasuprot bolnici Al-Shifa u gradu Gazi. U zračnom je napadu pogođena džamija u sklopu bolnice i ubijeno 2, a ranjeno 7 ljudi.
U 06:30 izraelska je vojska bombardirala medicinsko skladište u četvrti Al-Junayna i skladište goriva u četvrti Tal As-Sultan u Rafahu. Ubijeno je 3 ljudi.
U 06:45 Izraelska je vojska bombardirala četvrt Shuja'iyya u gradu Gazi. Uništen je policijski centar i nekoliko je osoba ozlijeđeno.
U 07:15 izraelske su snage bombardirale četvrt Shuja'iyya u Gazi. U drugom je zračnom napadu pogođena vojna baza „Sa'd Sayil“ u Rafahu. Desetci osoba su ozlijeđeni.
U 07:30 U izraelskom zračnom napadu su uništeni staklenici u mjestu Al-Qarara na jugu Pojasa Gaze i ubijen 1 palestinski civil.
U 08:00 u izraelskim napadima gađane su 2 policijske zgrade u evakuiranom bivšem ilegalnom izraelskom naselju Kfar Darum, Al Matahin.
U 10:00 izraelski su zrakoplovi bombardirali četvrt Shuja'iyya u Gazi i uništili 3 obiteljske kuće u četvrti Tal Al-Hawa. Ubijeno je 3 ljudi.
U 10:30 izraelska je vojska gađala 1 terensko vozilo u četvrti Zaitoun u gradu Gazi. U napadu je ubijeno 1 dijete. Drugi je zračni napad izveden na Jabaliju, nije bilo dojava o žrtvama.
U 11:00 izraelski su avioni bombardirali privremeni stožer guvernerata Rafaha. U napadu je ozlijeđeno nekoliko Palestinaca. Zgrada u kojoj se stožer prethodno nalazio uništena je u subotnjim napadima.
U 11:45 izraelske su snage bombardirale urede gradskog vijeća u Beit Hanounu. Nekoliko je osoba ozlijeđeno.
U 12:00 izraelske su snage izvele zračni napad na vladinu zgradu „As-Saraya“. U napadu je ubijeno 1 dijete i ranjeno nekoliko osoba.
U 13:45 u izraelskom zračnom napadu bombardirano je područje u blizini škole u četvrti Az-Zaitoun u gradu Gazi.
U 14:30 izraelska je vojska bombardirala grad Beit Hanoun na sjeveru Pojasa Gaze.
U 17:30 u izraelskom zračnom napadu na tunele u Rafahu ubijeno je 2, a ozlijeđeno 22 Palestinaca.
Stotine Palestinaca krenule su prema granici s Egiptom, ali ih je egipatska pogranična policija silom spriječila da iz PG prijeđu u Egipat.


JOŠ VIJESTI IZ POJASA GAZE
SUBOTA, 27. prosinac
Palestinian Human Rights groups call for urgent action; say Israeli actions show "criminal intent"
14 palestinskih udruga za ljudska prava u subotu je međunarodnu zajednicu pozvalo da hitno i ozbiljno djeluje kako bi zaštitila Palestince od izraelskih napada i opsade i osigurala sigurnost civila u Pojasu Gaze. Upozorili su da će broj žrtava biti visok jer u PG nema dovoljno lijekova i medicinske opreme. Osudili su izraelsku odluku da u 11:30 sati bombardira promociju mladih policajaca u isto vrijeme kad se palestinska djeca vraćaju kući iz škole. Pozvali su zemlje potpisnice ženevskih konvencija da poduzmu mjere kako bi se Izrael prisililo da poštuje 4. ženevsku konvenciju na palestinskim područjima. Dodali su i da je potrebno uspostaviti sud za izraelske ratne zločine.

Not one Gazan at Rafah crossing despite Egyptian promise to treat wounded, country to send medical supplies instead
Niti jedan se Palestinac iz PG nije u subotu pojavio na graničnom prijelazu Rafah unatoč egipatskom obećanju da će otvoriti prijelaz kako bi ranjeni mogli proći do bolnica u Egiptu. Između 300 i 600 Palestinaca je ranjeno u izraelskim napadima tijekom jučerašnjeg dana, a u bolnicama u PG gotovo više uopće nema lijekova. Obitelji svoje mrtve odnose u kartonskim kutijama jer više nema plahti. Lakše i umjereno ozlijeđenima zbog preopterećenosti nije pružena liječnička pomoć, a tijela leže po hodnicima jer su mrtvačnice pune. Većina ranjenika je u preteškom stanju da bi mogli putovati do Egipta. Jedino u slučaju kad bi Egipat po njih poslao helikoptere bi se većina teško ranjenih mogla prebaciti na liječenje u Egipat. Egipat je u subotu navečer obećao da će za bolnice u Gazi poslati 4 kamiona medicinske opreme.

Demonstrations erupt across West Bank; clashes in East Jerusalem as Palestinians protest Gaza violence
Palestinci su u subotu prosvjedovali protiv izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze u svim većim gradovima na Zapadnoj obali. U Hebronu i Istočnom Jeruzalemu izbili su sukobi prosvjednika i izraelskih snaga. Spontani prosvjedi održali su se u Hebronu, Istočnom Jeruzalemu, Ramalli, Nablusu, Tulkaremu, izbjegličkom logoru Ad-Duheisha i Betlehemu. U Istočnom Jeruzalemu su između palestinskih mladića i izraelskih snaga izbili sukobi u izbjegličkom logoru Shufat, Qalandiji, Ar-Ramu i Al-Isawiyi gdje su palestinski mladići na vojnike bacali kamenje i palili automobilske gume. Desetci osoba su ozlijeđeni i uhićeni. Po gradu su izvješene crne zastave i proglašen je štrajk. U Hebronu su se stotine prosvjednika sukobile s izraelskim vojnicima na ulicama. Najmanje je 40 studenata ozlijeđeno udisanjem suzavca, a nekoliko ih je i hospitalizirano. Desetci Palestinaca bacali su kamenje na izraelske vojnike na vojnim kontrolnim točkama na ulici Ash-Shuada u Hebronu. Na prosvjedu su se okupile stotine studenata tražeći okončanje nasilja. U Tulkaremu su na ulicama prosvjedovale stotine Palestinaca. Prosvjednici su međunarodnu zajednicu pozvali da Izrael natjera da prekine svoje vojne operacije. U gradu je zbog velikog broja ubijenih u PG proglašen dan žalosti. U Ramalli su se na prosvjedu okupile stotine ljudi. Pozvali su na generalni štrajk, a ostatak subote sve su trgovine u Ramalli bile zatvorene.

Abu Ali Mustafa Brigades fire nine projectiles at Kerem Shalom, Israeli Kibbutz
Pripadnici vojnog krila Narodne fronte za oslobođenje Palestine ispalili su u subotu u noći 4 projektila domaće izrade na izraelski kibuc Kfar Aza i 5 mina na vojnu bazu na prijelazu Kerem Shalom.

Three Al-Qassam Brigades fighters killed by latest Israeli airstrike east of Gaza City
U izraelskom zračnom napadu u gradu Gazi u subotu u noći ubijena su 3 pripadnika vojnog krila Hamasa. Čini se da su ubijeni tijekom priprema za napad na izraelski cilj.

Seven Palestinians injured in Israeli shelling near mosque
U izraelskom napadu u blizini džamije u gradu Gazi u subotu je u noći ranjeno 7 Palestinaca.

PA Ministry of Health sends medical supplies to Gaza
Vlada u Ramalli je u subotu poslala 4 kamiona humanitarne pomoći u lijekovima i medicinskoj opremi i pozvala međunarodnu zajednicu da osigura da će Izrael pustiti humanitarnu pomoć u Pojas Gaze. U ministarstvu zdravstva u Ramalli tvrde da su nekoliko puta pokušavali slati pomoć u Gazu, no Izrael ju je svaki puta odbijao pustiti kroz granične prijelaze u PG.


NEDJELJA, 28. prosinac
DFLP military wing fires two homemade propjectiles at israeli military post
Pripadnici vojnog krila Demokratske fronte za oslobođenje Palestine su u nedjelju ujutro ispalili 2 projektila domaće izrade na izraelski vojni položaj Sufa u blizini juga Pojasa Gaze.

Gaza crossings remain closed; trickle of aid goes through south
Izraelski ministar obrane Barak naredio je da svi granični prijelazi s Pojasom Gaze ostanu zatvoreni u nedjelju. Neodređeni dio humanitarne pomoći ipak je pušten kroz prijelaz Kerem Shalom.

Gazans sit atop northern roofs challenging Israeli orders to evacuate or face death
Izraelski su vojnici preko megafona palestinske obitelji pozvali da napuste svoje domove zbog predstojećeg intenzivnog izraelskog granatiranja sjevernog dijela PG. No Palestinci su se odlučili usprotiviti izraelskoj naredbi i okupljaju se na krovovima kuća obitelji kojima prijeti uništenje. Izraelske su snage tijekom noći bez upozorenja bombardirale džamiju Al-Burno u sklopu kompleksa bolnice Al-Shifa u Gazi.

Rallies against Israeli violence in Paris, Tel Aviv, London and Toronto
Diljem svijeta i u Izraelu održavaju se i organiziraju prosvjedi protiv izraelskih napada na Pojas Gaze. U Tel Avivu se spontano okupilo više od 1000 ljudi koje su navodno napastvovali izraelski policajci dok su prosvjedovali na vratima ministarstva obrane za vrijeme dok je tamo premijer Olmert držao konferenciju za tisak.

Youth burn car tires and throw Molotov cocktails at Israeli military posts in Hebron
Palestinski mladići palili su u nedjelju automobilske gume i bacali Molotovljeve koktele na 1 izraelski vojni položaj u blizini Ibrahimove džamije u starom dijelu Hebrona na Zapadnoj obali.

Israel mobilizes 6,500 reservists for Gaza operation
Izraelska vojska je na zahtjev izraelske vlade i prijedlog izraelskog ministra obrane Baraka mobilizirala oko 6500 rezervista. U nedjelju su također stotine izraelskih vojnika pozvane u blizinu granice s Pojasom Gaze u sklopu priprema za moguću kopnenu invaziju. Izraelske zračne snage su u nedjelju bombardirale 1 džamiju i 1 televizijsku postaju. U napadima je ubijeno 3, a ranjeno 7 Palestinaca.

UN follows western example, refuses to condemn Israeli violence
Vijeće sigurnosti UN-a je na hitnoj sjednici koja je sazvana na zahtjev Libije pozvalo na hitni prekid svih vojnih akcija u Pojasu Gaze. Vijeće nije osudilo izraelske vojne akcije u PG, ali je inzistiralo da se hitno riješi pitanje humanitarne krize u Gazi. Američki i britanski predstavnici su za nasilje odgovornost svalili na Hamas kojeg su optužili da ispaljuje projektile na izraelske ciljeve. U njihovim izjavama nije se spominjalo skoro 300 Palestinaca ubijenih u subotu i nedjelju u izraelskim napadima.

Armed groups fire two Katyusha rockets at northern Negev
Izraelski izvori javljaju da su 2 palestinske rakete kaćuše u nedjelju pogodile područje u blizini grada Ašdoda koji je od PG udaljen više od 30 kilometara. U napadima nitko nije ozlijeđen i nisu prouzročili materijalnu štetu. To je najveća udaljenost koju je do sada dosegao neki palestinski projektil ispaljen iz PG. Palestinske naoružane skupine su u nedjelju iz PG ispalile najmanje 14 projektila na izraelske ciljeve. Izraelski mediji su javili da je projektil koji je pao u blizini Aškelona ranio 8 osoba. Vojno krilo Fataha najavilo je da će ponovo izvoditi bombaške napade u izraelskim gradovima i zaprijetilo da će gađati izraelske vojne i sigurnosne ciljeve. Vojno krilo Islamskog džihada ispalilo je 2 projektila na Aškelon. Pripadnici vojnog krila Pokreta narodnog odbora ispalili su nekoliko projektila na izraelski vojni položaj Zekeim i 3 projektila na Sderot. Vojno krilo Hamasa ispalilo je 2 projektila na izraelski grad Nir Oz. Poslije podne su na Ašdod ispalili 2 Grad projektila i 1 projektil domaće izrade na Ami Ayalon. Vojno krilo Demokratske fronte za oslobođenje Palestine ispalilo je 2 projektila na vojni položaj Sufa u blizini južnog dijela PG. Izraelski izvori tvrde da je od početka izraelskog napada na PG na Izrael palo 60 projektila iz Gaze. Izraelski vojni radio javlja da su stanovnici područja koja graniče s PG zabrinuti, te da im je rečeno da tijekom izraelskih napada mogu očekivati do 200 projektila iz PG.

PA health minister urges Hamas to allow wounded into Egypt; flies to Cairo to speak with counterpart
Ministar zdravstva vlade u Ramalli otputovao je u Kairo gdje će se sastati s egipatskim ministrom zdravstva radi koordinacije transfera stotina ranjenih Palestinaca iz Gaze u Egipat. Hamas je u nedjelju zaprijetio da neće otvoriti prijelaz Rafah osim pod uvjetom da prijelaz ostane otvoren. Pojavili su se i navodi da su pripadnici vojnog krila Hamasa pokušavali onemogućiti prijevoz ranjenika pucajući na vozila koja su ranjene Palestince prevozila do prijelaza Rafah. Egipatski dužnosnici otvorili su prijelaz Rafah, poslali liječnike na granicu i izvršili pripreme u obližnjim bolnicama kako bi one mogle primiti ranjene.

West Bank Palestinian killed as clashes erupt during rally for Gaza
U nedjelju su se na Zapadnoj obali nastavili prosvjedi protiv izraelskih napada na Gazu i proglašen je opći štrajk na cijelom području Zapadne obale. U Ni'linu prosvjedi traju već treći dan, a u nedjelju su izbili sukobi između prosvjednika i izraelskih vojnika. U sukobima je ubijen 1, a ranjeno 6 Palestinaca. Stotine palestinskih mladića okupile su se u izbjegličkom logoru Shufat u istočnom Jeruzalemu i kamenjem gađale izraelske vojnike i promet pri čemu je lakše ozlijeđeno 1 dijete. U Hebronu su palestinski mladići na izraelski vojni položaj kod Ibrahimove džamije bacali Molotovljeve koktele. Oko jednog izraelskog vojnog položaja zapaljene su automobilske gume, a 1 je izraelski kolonist navodno pogođen kamenom i ozlijeđen. U Ramalli je održan miran prosvjed u središtu grada. Prosvjednici su osudili izraelske napade i šutnju međunarodne zajednice, te izrazili solidarnost s Pojasom Gaze. U Betlehemu su gradski dužnosnici odlučili da ugase božićna svjetla na Trgu jaslica jer su proglašena 3 dana žalosti.

India: Israel must stop targetting civilians in Gaza
Indija je osudila izraelske napade na civile i od Izraela zatražila da odmah prekine nasilje nad palestinskim civilima.

NRB, "Hizbullah Brigades" claim projectile launches at Sufa, Sderot
Pripadnici vojnog krila Demokratske fronte za oslobođenje Palestine ispalili su još 2 projektila na izraelski vojni položaj Sufa. Jedna druga naoružana palestinska skupina ispalila je 3 projektila na izraelski grad Sderot.

Hundreds of Gaza residents climb border walls toward Egypt
U izraelskom zračnom napadu na tunele u Rafahu u nedjelju su ubijena 2, a ranjeno je 22 Palestinaca. U izraelskim su napadima ciljane zgrade palestinskih sigurnosnih snaga i tuneli kroz koje se u PG krijumčari gorivo zbog čega su na granici izbili požari. Stotine Palestinaca izašle su na granicu s Egiptom gdje ih egipatska granična policija pokušava zaustaviti. Palestinci su pokušali prijeći preko zida na granici između Egipta i Gaze, a egipatska ih je policija u tome spriječila silom. U izraelskom je napadu uništeno 40 tunela.

PFLP armed wing fires five projectiles on nearby cities
Pripadnici oružanog krila Narodne fronte za oslobođenje Palestine ispalili su 5 projektila domaće izrade na zapadni Negev i izraelski grad Aškelon. U svojoj su izjavi rekli da su napad izveli zajedno s vojnim krilom Fataha i da je cilj bio izraelski vojni položaj u istočnom Rafahu.

Fatah's armed wing fires two projectiles toward Sderot, Ashkelon
Vojno krilo Fataha preuzelo je odgovornost za 2 projektila ispaljena na izraelske gradove Sderot i Aškelon.

Man, woman dead after house shelled in Gaza Strip
Izraelska je vojska navečer u nedjelju bombardirala jednu kuću na području Az-Zeitoun u PG. U napadu je ubijeno 2 Palestinaca. Njihovom smrću broj ubijenih Palestinaca u jučerašnjim i današnjim napadima popeo se na 292. Meta izraelskog napada je izgleda bio 1 palestinski sigurnosni položaj i 1 stambena zgrada u četvrti Tal Al-Hawa na jugu grada Gaze. Izraelske su snage također u nedjelju navečer gađale 1 automobil u izbjegličkom logoru An-Nuseirat.

Hundreds protest Gaza strikes at Israel's London embassy
Više od 1500 ljudi je u nedjelju ispred izraelske ambasade u Londonu prosvjedovalo protiv izraelskih napada u kojima je poginulo gotovo 300 Palestinaca. Policija je pozvala pojačanje jer su prosvjednici srušili ograde i ambasadu gađali predmetima. Najmanje 3 ljudi je uhićeno tijekom prosvjeda, a mnogi su prisilno udaljeni. Prosvjed je navodno zaustavio promet u Londonu.

Jordanian politicians burn Israeli flag inside parliament building
Jordanski političari su u nedjelju u znak prosvjeda protiv izraelskih napada na Gazu spalili izraelsku zastavu u zgradi parlamenta. Jedan od političara pozvao je na otpuštanje izraelskog veleposlanika iz Jordana.

Armed groups call for retaliation, fire projectiles at Israeli targets
Popis napada palestinskih skupina na Izrael tijekom nedjelje. Prema izraelskim izvorima oko 60 projektila je palo na izraelska područja. U blizini grada Aškelona ranjeno je 8 Izraelaca. Palestinske naoružane skupine tvrde da projektile ispaljuju kao odmazdu za izraelske napade na Pojas Gaze. Svi se napadi već spominju ranije pa da ne ponavljam samo link.

Israeli Air Force shells the Islamic University in Gaza
Izraelska je vojska u nedjelju u noći nastavila napadati Pojas Gaze i nekoliko puta bombardirala zgrade Islamskog sveučilišta u Gazi. Nekoliko je zgrada sveučilišta bombardirano uključujući i dom za studentice. Profesori sveučilišta tvrde da izraelska vojska gađa džamije i druge civilne objekte i da ne preže od napada na mete u gusto naseljenim područjima. Nema dojava o žrtvama ovog napada. Izraelska je vojska izvela još 2 zračna napada u Gazi u nedjelju u noći.

Dignity Leaves for Gaza on Emergency Mission of Mercy
Free Gaza Movement će u Pojas Gaze poslati brod Dignity na hitnu misiju kojom će se stanovnicima dostaviti 3-4 tone hitno potrebnih lijekova i medicinske opreme. Na brodu će u PG putovati 4 liječnika, uljučujući Dr. Elenu Theoharous, kirurga i zastupnika u ciparskom parlamentu, te Cynthia McKinney, bivša zastupnica u američkom kongresu i Sami al-Hajj, novinar Al-Jazeere koji je bez optužnice i suđenja bio zatvoren u američkom logoru u Guantanamu. Free Gaza Movement poziva kirurge koji mogu otići u Gazu da to učine kako bi pomogli tijekom ove krize. Liječnici u PG su iscrpljeni i ne mogu obraditi sve ranjene. Free Gaza Movement će se potruditi da Dignity što češće putuje u PG u slijedećih nekoliko tjedana kako bi u PG stizali liječnici i lijekovi.

Fresh Israeli strike kills five sisters
Izraelske su snage u nedjelju u noći napale nekoliko područja u raznim dijelovima PG. U napadima je ubijeno 5, a ranjeno nekoliko Palestinaca. Vojska je bombardirala jednu kovačnicu i jednu kuću u četvrti al-Zeitoun pri čemu su ubijeni 1 muškarac i 1 žena. U al-Nusseiratu su u napadu na 1 vozilo ubijena 2 Palestinca.
U ponedjeljak (29. prosinca) u zoru u izraelskom je napadu na obiteljsku kuću u izbjegličkom logoru u Jabaliji na sjeveru PG ubijeno 5 djevojčica, 5 sestara. Ostatak obitelji zakopan je u ruševinama kuće, a ostali su hospitalizirani. Broj ubijenih prešao je brojku od 300. Izraelska je mornarica u ponedjeljak granatirala kuću pored kuće primijera vlade u Gazi. Hamas je pozvao sve naoružane skupine da „uzvrate udarac“ Izraelcima za napade i da „zaštite palestinski narod“. Izraelski list Haaretz tvrdi da su Hamasovi čelnici prijetili da će ubiti izraelsku ministricu vanjskih poslova Livni i ministra obrane Baraka, te da će također napasti dužnosnike Palestinske samouprave i čelnike arapskih država koji su se urotili protiv palestinskog naroda. Izrael se priprema za daljnje napade na PG, zapovjedništvo vojske pozvalo je 62 000 rezervista. U PG vlada drastična nestašica lijekova, a 50% kola hitne pomoći ne vozi jer nemaju rezervnih dijelova zahvaljujući izraleskoj blokadi.


Linkovi:
Gaza today: 'This is only the beginning'
Entering Al Aqsa was overwhelming, pure pandemonium, charged with grief, horror, distress, and shock. Limp blood covered and burnt bodies streamed by us on rickety stretchers. Before the morgue was a scrum, tens of shouting relatives crammed up to its open double doors. ‘They could not even identify who was who, whether it is their brother or cousin or who, because they are so burned’ explained our friend. Many were transferred, in ambulances and the back of trucks and cars to Al Shifa Hospital. The injured couldn’t speak. Causality after casualty sat propped against the outside walls outside, being comforted by relatives, wounds temporarily dressed. Inside was perpetual motion and the more drastically injured. Relatives jostled with doctors to bring in their injured in scuffed blankets. Drips, blood streaming faces, scorched hair and shrapnel cuts to hands, chests, legs, arms and heads dominated the reception area, wards and operating theatres. We saw a bearded man, on a stretcher on the floor of an intensive care unit, shaking and shaking, involuntarily, legs rigid and thrusting downwards. A spasm coherent with a spinal chord injury. Would he ever walk again or talk again? In another unit, a baby girl, no older than six months, had shrapnel wounds to her face. A relative lifted a blanket to show us her fragile bandaged leg. Her eyes were saucer-wide and she was making stilted, repetitive, squeaking sounds. A first estimate at Al Aqsa hospital was 40 dead and 120 injured. The hospital was dealing with casualties from the bombed market, playground, Civil Defence Force station, civil police station and also the traffic police station.

"Stop the Massacre in Gaza – Boycott Israel Now!"
Now, more than ever, the Palestinian Boycott, Divestment and Sanctions National Committee, BNC, calls upon international civil society not just to protest and condemn in diverse forms Israel's massacre in Gaza, but also to join and intensify the international Boycott, Divestment and Sanctions ( BDS) campaign against Israel to end its impunity and to hold it accountable for its persistent violation of international law and Palestinian rights. Without sustained, effective pressure by people of conscience the world over, Israel will continue with its gradual, rolling acts of genocide against the Palestinians, burying any prospects for a just peace under the blood and rubble of Gaza, Nablus and Jerusalem.

Izvori: Ma'an News Agency, Free Gaza Movement & IMEMC