ponedjeljak, 19. studenoga 2012.

Prosvjed solidarnosti s Gazom u Zagrebu, 19. studeni 2012.


Ispred izraelske ambasade u Zagrebu (photo) (19. studeni 2012)

Around 100 people gathered in front of the Israeli Embassy in Zagreb to protest Israeli attacks on Gaza, 19 November 2012 (photo)

Aktivisti prosvjedovali ispred veleposlanstva Izraela u Zagrebu
Occupy Croatia danas je ispred veleposlanstva Izraela u Zagrebu organizirao prosvjed protiv izraelskog raketiranja Pojasa Gaze. Kako poručuju aktivisti, trenutna izraelska politika "isključivo i jedino vodi izazivanju rata, koji bi mogao eskalirati i svjetskim sukobom".
Pročitajte više...


DODATNO:
PALESTINA/IZRAEL:
In photos: Israel relentlessly bombs Gaza, West Bank protests repressed

Woman Dies Of Wounds Suffered During Friday Morning Israeli Strike
Palestinka preminula od rana zadobivenih u izraelskom zračnom napadu (16. studeni 2012)
Jedna je Palestinka (22) preminula od teških ozljeda koje je zadobila u petak ujutro, kad je izraelska vojska bombardirala dom jedne obitelji u gradu Beit Lahiji, na sjeveru Pojasa Gaze. Petoro članova njene obitelji iz ruševina kuće su uspjeli spasiti bolničari i spasilačke ekipe. Izraelska je vojska također rano u petak ispalila nekoliko projektila na grad Jabaliju na sjeveru Pojasa Gaze i ubila 2 Palestinaca, uključujući 1 dijete, a najmanje je 7 Palestinaca, uključujući djecu, ranjeno kad je projektil izraelske vojske pogodio jedan dom u Beit Lahiji. Četvoro je Palestinaca ranjeno u izraelskom granatiranju okolice njihovog doma u blizini Beit Lahije na sjeveru Gaze. U četvrtak navečer jedna je 10-mjesečna djevojčica preminula od rana zadobivenih u izraelskom bombardiranju njenog doma. U petak se broj ubijenih Palestinaca od srijede popeo na 23, dok je ranjenih bilo oko 252, uključujući djecu, bebe, žene i osobe starije dobi.

Read more...