ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Peticija za procesuiranje sirijskih zločina protiv čovječnosti na Međunarodnom kaznenom sudu


Izvor i link na peticiju: Arrest Syria's torturers

Na linku možete potpisati peticiju svim članicama UN-ovog Vijeća sigurnosti i Arapske lige kojom tražimo da odgovorni za zločine protiv čovječnosti počinjene od strane sirijskog režima budu procesuirani na Međunarodnom kaznenom sudu.

Hrvatski prijevod teksta peticije:
Svim članicama UN-ovog Vijeća sigurnosti i Arapske lige:
Pozivamo vas da zaustavite ubojiti teror u Siriji na način da odmah uputite slučajeve protiv sirijskog režima Međunarodnom kaznenom sudu. UN-ovo Vijeće za ljudska prava i novi Avaazov izvještaj pronašli su dokaze da su Assadovi viši dužnosnici i sigurnosne snage počinili zločine protiv čovječnosti. Došlo je vrijeme da se zaustavi ova ubojita brutalnost i zaštiti sirijski narod koji riskira sve kako bi se izborio za svoja prava i dostojanstvo.

Potrebno je u odgovarajuća polja upisati Ime i prezime (Name), Email adresu (Email), odabrati svoju Zemlju (Country), upisati Poštanski broj (Post code), te potom kliknuti na SIGN.


Na ovom linku možete također pronaći razne načine kako poslati dodatne poruke ruskim vlastima i od njih zatražiti da poduzmu potrebne korake kako bi zločine počinjene od strane Assadovog režima mogao procesuirati Međunarodni kazneni sud.


Izvor i link na peticiju: Arrest Syria's torturers