utorak, 20. studenoga 2012.

Peticija za prekid nasilja u Izraelu i Gazi


Na linku možete potpisati peticiju upućenu izraelskoj vladi, Hamasu i palestinskim čelnicima, američkoj vladi i europskim čelnicima kojom tražimo prekid nasilja u Izraelu i Pojasu Gaze. Peticiju je pokrenula izraelska mirovna udruga Other Voice koja okuplja mještane Sderota i drugih izraelskih mjesta koja se nalaze u blizini granice s Pojasom Gaze.


Prijevod teksta peticije:

Mi, izraelski civili koji živimo duž granice s Gazom, civili u Gazi i građani iz cijelog svijeta, pozivamo na prekid nasilja!

Svakih nekoliko tjedana eskalira nasilje uz granicu između Pojasa Gaze i Izraela. Izrael bombardira Gazu iz zraka, ubija i ranjava nedužne civile, a rakete ispaljene iz Gaze na civilno stanovništvo u Izraelu uzrokuju traume, kaos i tjelesne ozljede.

Dovoljno smo dugo živjeli na ovaj način i nećemo više šutke sjediti.

Mi smo ljudi s obje strane granice koji zaslužuju pravo na normalan život.

Pozivamo izraelsku i Hamasovu vladu da jednom i zauvijek prekinu ovo nasilje. Sjednite za stol i razgovarajte, prekinite napade i opsadu Gaze i prestanite se igrati našim životima.


Za potpisivanje peticije potrebno je na linku upisati Ime (First Name), Prezime (Last Name), Email adresu, Uličnu adresu i kućni broj (Street Address), Mjesto (City), Odabrati Zemlju, upisati Poštanski broj i kliknuti na Sign. Ako ne želite da vam ime bude vidljivo na Internetu, morate ukloniti kvačicu iz kućice ispred teksta „Display my signature on Change.org“.


Izvor i link na peticiju: Israeli gov., Hamas & Palestinian leaders, USA gov., European leaders: Stop the Israel/Gaza violence!