subota, 24. srpnja 2010.

Predsjednik Josipović naglo zaboravio onaj dio međunarodnog prava koji krši Izrael

postotak palestinskog i židovskog stanovništva u Palestini 1946, prije nastanka Izraela

Čitam u jednom našem sredstvu javnog dezinformiranja da je predsjednik Josipović danas u društvu predsjednika aparthejdskog i etnički očišćenog Izraela provalio da su Hrvatska i Izrael slične zemlje, jer kao obje su se zemlje borile za „neovisnost“.


Izrael je nastao 1948. na 78% teritorija tuđe zemlje, Palestine. UN je u svojoj rezoluciji o podjeli Palestine na palestinsku i židovsku državu, za Izrael namijenio 55% teritorija (i nije odobrio etničko čišćenje autohtonog arapskog stanovništva ni s tog područja).


Cionističke su paravojne snage 1948. provele unaprijed smišljen plan i zauzele i etnički očistile 78% teritorija Palestine (1,
2, 3), a danas (točnije od 1967.) Izrael k tome ilegalno okupira preostalih 22%, na koji naseljava izraelske državljane u suprotnosti s međunarodnim humanitarnim pravom. Izrael i dan danas, nakon više od 60 godina brani povratak palestinskim izbjeglicama koje je etnički očistio 1948. i u kasnijim svojim zločinima, uključujući i etničkom čišćenju koje traje danas u 21. stoljeću.


GDJE JE SLIČNOST S NASTANKOM HRVATSKE DRŽAVE?

TKO JE I KADA OKUPIRAO IZRAEL?

TKO JE ETNIČKI ČISTIO ŽIDOVE U IZRAELU?

GDJE SU RUŠENE SINAGOGE U IZRAELU?

GDJE JE TA VELIKA PALESTINA I NJEN HIPER-ŠOVINISTIČKI VOŽD KOJI SU NAPALI JADNI GOLORUKI IZRAEL I UNIŠTAVALI NJEGOVU INFRASTRUKTURU I KULTURNA BOGATSTVA?

GDJE JE REFERENDUMSKA ODLUKA VEĆINE STANOVNIŠTVA (većinom protjeranog) NA KOJOJ SE TEMELJI PROGLAŠENJE IZRAELSKE NEOVISNOSTI?

GDJE SU TI PALESTINSKI KONCENTRACIJSKI LOGORI U KOJIMA SU ČAMILI IZRAELSKI LOGORAŠI?

GDJE JE IZRAELSKI VUKOVAR?

KOJE SU IZRAELSKE GRADOVE PALESTINCI OPSJEDALI?

GDJE SE GRADE KUĆE PALESTINCIMA POVRATNICIMA U IZRAELU?


GDJE SE U HRVATSKOJ MORA PROVODITI ETNIČKO ČIŠEĆENJE DA BI SE ODRŽALA HRVATSKA DEMOGRAFSKA VEĆINA I KOJI JE TO NAROD HRVATSKA TRAJNO PROTJERALA S NJEGOVIH STOLJETNIH OGNJIŠTA, SRUŠILA I SPALILA STOTINE NJEGOVIH SELA I GRADOVA DA BI MOGLA BITI HRVATSKA?

GDJE SE U HRVATSKIM ZAKONIMA HRVATIMA DAJU POVLASTICE NA TEMELJU ETNIČKE PRIPADNOSTI?

KOJE TO TUĐE TERITORIJE HRVATSKA OKUPIRA VEĆ VIŠE OD 40 GODINA U SUPROTNOSTI S MEĐUNARODNIM PRAVOM I REZOLUCIJAMA UN-A?

KOJE JE TO TERITORIJE HRVATSKA ZAUZELA SILOM I ILEGALNO ANEKTIRALA?

NA KOJE TO ILEGALNO OKUPIRANE TUĐE TERITORIJE HRVATSKA NASELJAVA SVOJE GRAĐANE?

NA KOJU SE RELIGIJU TREBA OBRATITI DA BI SE AUTOMATSKI MOGLO DOBITI HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO?

KOLIKO REZOLUCIJA UN-A KRITIZIRA HRVATSKU I NJENA SILNA KRŠENJA MEĐUNARODNOG PRAVA?

GDJE JE TA HRVATSKA VOJSKA KOJA MOŽE JEDNAKO NEKAŽNJENO ČINITI RATNE ZLOČINE I ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI?

KOJA HRVATSKA TAJNA SLUŽBA UBIJA LJUDE DILJEM SVIJETA?

NA KOJE JE SVE DRUGE DRŽAVE RH IZVRŠILA AGRESIJU?

GDJE JE HRVATSKI TAJNI ILEGALNI NUKLEARNI ARSENAL?

GDJE PIŠE KOJU JE ZEMLJU BOG DAO HRVATIMA?


Eto vidite, čak i profesor pravnog fakulteta može zaboraviti što je to međunarodno pravo (i uopće zanemariti sve činjenice, dokaze i, naravno, ljudska prava Palestinaca) kad dođe na politički položaj i počne raditi u interesu svjetskih centara moći i krupnog kapitala, a ne građana svoje zemlje i žrtava ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. Čak i profesor pravnog fakulteta (i tobože europski orijentirani dužnosnik jedne demokratske zemlje) može, opet u naše ime i o našem trošku, zaštiti vrijednosti međunarodnog i ljudskih prava pretpostaviti svoje vlastite interese i interese onih kojima je stvarno poslušan i na sva usta prigrliti predsjednika države koja već dulje od 60 godina počiva na stalnom i aktivnom provođenju zločina protiv čovječnosti.


Zato, ne vjerujte lažljivom i nemoralnom Ivi i njegovim uvredama. Izrael nema nikakve bitne sličnosti s Hrvatskom. Izrael je jedna agresivna militaristička nedemokratska aparthejdska država koja je nastala na etničkom čišćenju, okupira i svojata tuđe teritorije, tlači okupirano stanovništvo i svakodnevno krši ljudska prava i međunarodno pravo.

Nadam se da je iz današnjeg ponašanja Ive Josipovića jasno da nema nikakvog smisla glasati za SDP. Ne samo da se sastaje s predstavnikom zemlje i politike duboko ogrezle u zločine i kršenja ljudskih prava, nego umjesto da se pri tome zauzme za poštivanje međunarodnog prava, Josipović se Peresu, što je najgore, u ime Hrvatske, ulizuje i priča budalaštine. Neoliberalne stranke u Hrvatskoj podržavaju Izrael bez obzira na ono što ta zemlja radi i treba ih sve bojkotirati. Niti jedna politička opcija koja podržava cionističke zločine kao što to danas radi Josipović nikada neće dobiti moj glas.

Istovremeno dok Izrael na kontrolnim točkama maltretira i u administrativni pritvor na mjesece trpa palestinske studente i učitelje, onemogućava studentima iz Gaze studiranje u inozemstvu ili na Zapadnoj obali, sprječava obnovu u bombardiranju porušenih škola i provodi dvostruka mjerila u dodjeli sredstava za obrazovanje palestinske i židovske djece u Izraelu i okupiranom Istočnom Jeruzalemu, Josipović s Peresom sklapa sporazume o suradnji u kulturi i obrazovanju.

Posljednji Josipovićev loš primjer nedjelovanja u skladu s obvezama RH koja prema međunarodnom pravu treba osigurati da Izrael poštuje međunarodno pravo, samo je još jedan u nizu koji potvrđuje nužnost da se sami građani uključe u globalni bojkot Izraela koji provode organizacije globalnog civilnog društva i savjesni pojedinci diljem svijeta kako bi se što prije okončala okupacija i postigao trajan i pravedan mir.

Više informacija o bojkotu Izraela:
Global BDS Movement
PACBI
Bojkotirajte aparthejdski Izrael