utorak, 8. lipnja 2010.

Viva Palestina organizira nove humanitarne konvoje za Gazu


Osnivač Viva Palestine, George Galloway, u svom je obraćanju prosvjednom skupu od oko 20 000 prosvjednika ispred izraelskog veleposlanstva u Londonu (u subotu 5. lipnja) otkrio najnoviji plan za ukidanje opsade Gaze.

U nedjelju 12. rujna 2010. istovremeno će na put krenuti 2 konvoja za Gazu – jedan kopneni i jedan pomorski. Konvoje će organizirati Viva Palestina,
Međunarodni odbor za ukidanje opsade Gaze i ostali saveznici koji im se odluče priključiti.

Kopneni konvoj će krenuti iz Londona i putovati kroz Europu, do Turske i Sirije, a u Gazu će ući kroz granični prijelaz Rafah. Konvoj će ponuditi i tražiti suradnju od svih relevantnih vlada i agencija.


Očekuje se da će se konvoju u svim zemljama kroz koje bude prolazio priključivati vozila i volonteri. Cilj je ući u Gazu s 500 vozila.


Pomorski konvoj putovat će kroz Sredozemno more i prikupljati brodove, humanitarnu pomoć, volontere iz svih zemalja. Cilj je u Gazu ući sa 60 brodova.


Cilj će biti stići na granice Gaze s oba konvoja u isto vrijeme, ući u Pojas Gaze s 2 najveća humanitarna konvoja u povijesti, te prekinuti opsadu Gaze.


Za informacije o tome kako se možete priključiti i doprinijeti humanitarnom kopnenom i pomorskom konvoju za Gazu u rujnu 2010. prijavite se za primanje e-mail obavijesti preko web stranice Viva Palestina http://www.vivapalestina.org/alert.htm
ili Viva Palestina Arabia http://www.vivapalestinaarabia.org/


Govor Georgea Gallowaya na prosvjedu u Londonu, 5. lipanj 2010.