subota, 27. ožujka 2010.

Prosvjed za javno financirano visoko obrazovanje za sve



U utorak 30. ožujka 2010. u 15.30 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu maršala Tita održat će se prosvjedna akcija "Stop školarine - SVEučilište SVIMA".
Prosvjednu akciju organiziraju studenti fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz podršku studenata drugih sveučilišta u Hrvatskoj, kao i srednjoškolaca kojih se ovo izravno tiče.

Više informacija:

Medijska izjava povodom prosvjedne akcije "Stop školarine - SVEučilište SVIMA" 24.3.


Nova izjava za medije povodom "Stop školarine - SVEučilište SVIMA" 25.3.


Prosvjedni FAQ

Zašto prosvjed? ... Unatoč masovnoj mobilizaciji studenata i javnoj potpori za njihove zahtjeve (prema zadnjim istraživanjima, još je prije prvog vala blokada, u ožujku 2009, 76% hrvatskih studenata bilo za besplatno obrazovanje, a u peticiji za besplatno obrazovanje je skupljeno gotovo 100 000 potpisa, dok je u ožujku 2010. 72% građana bilo protiv smanjenja izdvajanja za obrazovanje), od vlasti su kao odgovor dolazila samo jalova obećanja i bacanje prašine u oči. Školarine se i dalje izglasavaju na fakultetima i sveučilištima – dapače, povećavaju se i povećava se broj studenata koji plaćaju, a postoje naznake i da se planira da svi studenti plaćaju diplomski studij.



Slobodni Filozofski