nedjelja, 3. siječnja 2010.

VIVA PALESTINA update (02. i 03. siječanj 2010.), linkovi za Gaza Freedom March


02. siječanj 2010.
Stotine izraelskih Palestinaca i Židova prosvjedovale su u središtu Tel Aviva
protiv izraelske blokade Pojasa Gaze. Prosvjednici su od Izraela zatražili da ukine blokadu koju su nazvali ratnim zločinom.

Izraelske su vlasti navodno najavile da će u vodama kroz koje treba proći humanitarni konvoj VIVA PALESTINA kako bi iz Sirije doplovio u egipatsku luku Al-Arish održavati „vojne operacije“ i da zbog toga konvoj ne može ploviti iz Sirije u Egipat. Konvoj se već ukrcao na brod i trebao krenuti na put, no za sada i vozila i aktivisti još uvijek čekaju u Siriji. Više nije vjerojatno da će konvoj do prijelaza Rafah stići u periodu između 3. i 6. siječnja, kad je Egipat obećao da će otvoriti prijelaz Rafah i pustiti ovaj konvoj u Gazu.



03. siječanj 2010.

Prema neslužbenim informacijama
brod s humanitarnim konvojem VIVA PALESTINA je za Egipat isplovio 02. siječnja 2010. oko 22 sata i na svoje odredište bi trebao stići 03. siječnja navečer ili 04. siječnja ujutro. I aktivisti i vozila s humanitarnom pomoći konvoja VIVA PALESTINA u Al-Arish bi trebali stići do ponedjeljka navečer i krenuti za Gazu u utorak, 5. siječnja, jedan dan prije nego Egipat ponovo zatvori prijelaz Rafah.

Više infromacija: VIVA PALESTINA



U Gaza Freedom Marchu
u Kairu i Gazi proteklih je dana sudjelovalo oko 1400 aktivista iz slijedećih zemalja: Alžir, Australija, Austrija, Belgija, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Brazil, Kanada, Danska, Engleska, Francuska, Njemačka, Grčka, Indija, Irska, Izrael, Italija, Japan, Jordan, Kuvajt, Libanon, Litva, Malta, Mauricijus, Maroko, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Filipini, Portugal, Katar, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Španjolska, Švedska, Švicarska, Sirija, Tunis, Turska, Sjedinjene Države, Venezuela i Jemen.

Snimka: Gaza Freedom March, Day 2


Blog sa slikama, snimkama i izvještajima španjolskih sudionika Gaza Freedom Marcha