ponedjeljak, 8. lipnja 2009.

Peticija za podršku ženama pri dojenju


Još jedna peticija, ovaj puta upućena svjetskim vođama za zaštitu protiv uplitanja komercijalnih interesa u prehranu dojenčadi i male djece i za podršku ženama pri dojenju.

Peticiju slijedećeg sadržaja:
Za svjetske vođe: Kao građani, mi zahtijevamo zaustavljanje komercijalnog uplitanja u prehranu dojenčadi i male djece, strogu provedbu Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko kao i podršku majkama koje doje. Molimo vas da kreirate zakon/omogućite provedbu zakona koji proizvođače nadomjestaka za majčino mlijeko ograničava u promociji proizvoda kao nadomjestak za majčino mlijeko/dječje hrane, da se predvidi i provede financijski plan djelovanja u smjeru promicanja i potpore optimalnog dojenja te da se osigura «breastfeeding friendly» radno okruženje uz adekvatnu skrb u pauzama za dojenje u privatnom i javnom sektoru, tako da zaposlene žene nisu prisiljene nakon povratka na posao prekinuti dojenje.
možete potpisati ovdje,
(Obavezno* je pod Sign the Petition upisati Ime i prezime* i Email adresu* (a možete (ali nije obvezno) odabrati i Spol (Gender), Zemlju iz koje dolazite, te upisati broj Telefona) Nakon što ste upisali podatke kliknite na SEND.)
a objašnjenje o kampanji na hrvatskom pročitati ovdje.