subota, 6. lipnja 2009.

Peticija za globalno iskorjenjenje dječje paralize



link na kojem se može potpisati peticija

Nema lijeka protiv dječje paralize, no ta se visoko zarazna bolest – koja uglavnom pogađa djecu i može prouzročiti doživotnu paralizu – može spriječiti cjepivom koje košta samo 0,6 američkih dolara.

Tijekom 1980-tih dječja je paraliza diljem svijeta paralizirala najmanje 1000 djece svaki dan. Danas, zahvaljujući međunarodnim naporima da se svako dijete na svijetu imunizira, 5 milijuna ljudi koji bi inače bili paralizirani hodaju, a dječja je paraliza gotovo iskorijenjena.

Dječja paraliza i dalje hara u Afganistanu, Indiji, Nigeriji i Pakistanu, a tako dugo dok je samo jedno dijete zaraženo tom bolešću, cijeli je svijet u opasnosti.

Dječja je paraliza bila jedna od najstrašnijih dječjih bolesti 20-tog stoljeća. Potpisom ove peticije izražavamo potporu iskorjenjenju te bolesti na globalnoj razini s ciljem da niti jedno dijete na svijetu nikada više ne upozna njene učinke.

Potrebno je upisati: Ime, Prezime, (označite kućicu ispred don't display my name ako ne želite da vam se ime vidi na internetu), E-mail adresu, (odaberite) Zemlju, Kućnu adresu, Grad, Poštanski broj i Kliknite na Sign; potom će se otvoriti nova stranica na kojoj trebate provjeriti svoj potpis i ako je sve u redu ponovo kliknuti na Sign.


Ostali linkovi:
Blokade fakulteta u Bosni, Srbiji, Njemačkoj...


“El dinero para la autonomía llegó a Rózsa”
Ovo sad radi demantija prijašnjih linkova na vezane članke i kako bi se vidjelo kako izgledaju „istrage“ čiji se rezultati u Boliviji objavljuju u medijima prije nego što su dezinformacije dobivene „istragama“ provjerene (riječi navodno dodala sam sama. U bolivijskom članku ovi se datumi i mjesta navode kao potvrđena istina):
Naslov ovog djela članka je „Putovanja Jorgea Hurtade Floresa“ što je jedan od pseudonima koje je Eduardo Rózsa-Flores koristio u Boliviji. Na početku piše da se Rózsa-Flores tim pseudonimom koristio kako bi putovao diljem Bolivije. Zatim su navedeni neki datumi i lokacije na koje je Eduardo navodno pod tim pseudonimom putovao:
Santa Cruz, La Paz i Cochabamba u Boliviji između 16. i 19. veljače 2006.
Grad Cobija u provinciji Pando u Boliviji je navodno posjetio 2 puta između 23. i 26. ožujka 2006. i između 02. i 05. kolovoza 2008.
19. prosinca 2006. navodno je u Boliviju ušao preko Puerto Suáreza.
Navodno je najčešće putovao u bolivijske gradove La Paz, Cochabamba i Santa Cruz.
Sucre je navodno posjetio jednom, 08. veljače 2007. Kako na popisu nije navedeno kada se iz tog grada vratio, vrli istražitelji pretpostavljaju da je taj grad navodno napustio kopnenim putem.
U Miami na Floridi (za što su mu bile potrebne putovnica i viza na lažno ime) je navodno putovao 3 puta.
Od svog dolaska u veljači 2006. Flores je izvan Bolivije navodno najdulje boravio između 24. kolovoza i 04. studenog 2007.
19. prosinca 2007. navodno je putovao u Madrid (za što su mu također bile potrebne putovnica i viza na lažno ime).
Između 12. i 16. travnja 2007. navodno je putovao između Santa Cruza, Buenos Airesa, Asuncióna u Paragvaju i natrag u Santa Cruz. Tom je prilikom sa sobom navodno nosio kovčeg težak 25 kilograma.
A na kraju tog djela članka piše: Izvještaj ove avio kompanije navodi samo ime Jorge Hurtado, pa stoga istražitelji provjeravaju da li među putnicima ima više osoba s istim imenom.
I naravno da ih ima i to najmanje 9. Jedan Jorge Hurtado ima tek 12 godina, a jednome je kartu platila venecuelanska ambasada.
Jedan Jorge Hurtado s popisa, čiju je avionsku kartu platila prefektura u Santa Cruzu, je poznati šahist.

Popis putovanja (s datumima i destinacijama, te ostalim podacima) više RAZLIČITIH (!) Jorgea Hurtada koje je dala bolivijska aviokompanija AeroSur, a predsjednik višestranačke parlamentarne komisije César Navarro iz Moralesove stranke MAS medijima i javnosti predstavio kao putovanja jednog te istog Rózsa-Floresa pod pseudonimom Jorge Hurtado Flores.

Caso Rózsa: la pesquisa incurre en imprecisiones
I naravno, nekoliko dana kasnije: dokument koji je višestranačkoj parlamentarnoj komisiji dostavila avio kompanija AeroSur ne dokazuje da je ijedno od više od 90 putovanja pod imenom Jorge Hurtado od 2006. do 2009. izvršio Eduardo Rózsa-Flores, a za što ga je odmah u medijima optužio predsjednik višestranačkog parlamentarnog povjerenstva koje istražuje navodnu Eduardovu „terorističku ćeliju“ u Boliviji César Navarro iz Moralesove stranke MAS. Radi se o putovanjima najmanje 9 različitih osoba čije ime i prezime po ocu su Jorge Hurtado i izgleda da se niti u jednom slučaju nije radilo o Eduardu koji je u Boliviji koristio pseudonim Jorge Hurtado Flores u času kad je ubijen u hotelskoj sobi hotela Las Américas u Santa Cruzu.
In other news: Bolivijski ministar unutarnjih poslova Alfredo Rada se po treći puta ispričao da ne može doći pred predsjednikom bolivijskog senata Óscarom Ortizom (opozicijski političar) odgovarati na pitanja o akciji bolivijskih specijalaca u kojoj su 16. travnja 2009. ubijeni Eduardo Rózsa-Flores, Michael Dwyer i Árpád Magyarosi, te uhićeni Mario Tadić i brutalno pretučen Előd Tóásó. Novi poziv mu je upućen za slijedeću srijedu.