ponedjeljak, 6. travnja 2009.

Poziv na sudjelovanje u FLOTI NADE i novom proboju ilegalne izraelske blokade Pojasa Gaze


Free Gaza Movement se planira ponovo svojim brodovima suprotstaviti ilegalnoj izraelskoj blokadi Pojasa Gaze i kolektivnom kažnjavanju civilnog stanovništva na tom području. Krajem svibnja 2009. ta će udruga ponovo ploviti za Pojas Gaze, ovaj puta u flotili pod nazivom HOPE FLEET (FLOTA NADE) koja će se sastojati od više putničkih i teretnih brodova.

Free Gaza Movement je do sada već 5 puta uplovio u luku u Gazi i uspješno probio izraelsku blokadu, prevozeći aktiviste za ljudska prava i humanitarnu pomoć u Pojas Gaze, a na povratku su brodovi prevozili palestinske studente i pacijente, kojima su blokada i Izrael onemogućili da odu na svoje studije ili liječenje u inozemstvo, iz Pojasa Gaze. Na taj su način ovi hrabri i savjesni građani različitih zemalja pomogli u ublažavanju stravične izolacije Pojasa Gaze od vanjskog svijeta.

Free Gaza Movement sada traži brodove koji se žele priključiti FLOTI NADE i ploviti za Gazu potkraj svibnja ove godine, te poziva ugledne osobe, uključujući parlamentarne zastupnike i poznate osobe, da se priključe aktivistima na tom putovanju i zajedno s njima od Izraela zatraže ukidanje nehumane blokade Pojasa Gaze kojem je odsječen svaki pristup vanjskom svijetu.

Mole se svi koji žele sudjelovati ili podržati ovu akciju da se jave na email: Iristulip(at)gmail.com
Više informacija:
Rendezvous Gaza! Support the Free Gaza HOPE FLEET and help SHATTER the Israeli Siege!
www.FreeGaza.org