petak, 3. travnja 2009.

Please.... tell me why?!!

Molim vas, recite mi zašto?
(baš bih voljela čuti odgovore naših političara na pitanje zašto dopuštaju da Izrael nekažnjeno ubija djecu i kolektivno kažnjava 1,5 milijuna civila od kojih su više od 50% djeca)

Rod Cox, jedan od britanskih aktivista koji su konvojem Viva Palestina u ožujku probili ilegalnu izraelsku blokadu i ušli u Gazu, želi se svojim kombijem vratiti u Veliku Britaniju, iako je dogovoreno da sva vozila ostaju u Pojasu Gaze.

Rod Cox je u sklopu projekta psihološke pomoći djeci u Gazi, koja su sva istraumatizirana nedavno pretrpljenom izraelskom agresijom, prikupio crteže koje su nacrtala ta djeca, te ih zamolio da ispišu i iscrtaju i njegov kombi. Taj je iscrtani i ispisani kombi trebao biti glavni izložak na izložbi crteža školske djece iz Gaze u Velikoj Britaniji i Europi.

Djeca u Gazi ne razumiju zašto svijet pušta da ih Izrael ubija, zatvara i tlači i nadaju se da će svojim slikama vanjskom svijetu uspjeti objasniti što se u Pojasu Gaze događa. Međutim, egipatske vlasti sada odbijaju pustiti kombi kroz prijelaz Rafah, jer je, kada je konvoj pušten u Gazu, s njima dogovoreno da sva vozila moraju ostati u Pojasu Gaze.

Na linku (Under pressure in Gaza) možete vidjeti slike kombija ispisanog i iscrtanog porukama koje djeca iz Gaze žele uputiti svijetu.

Neke od crteža koje su nacrtala djeca iz Gaze u sklopu ovog projekta možete pogledati na slijedećim linkovima:
Children of Gaza Asking for Help

Picutres as Evidence of War Crimes
Crteži ratnih zločina djece iz Gaze. Djeca koja su crtala ove crteže imaju 11 godina.

Gaza War Crimes Ilustrated

Pictures from Beit Hanoun