srijeda, 15. travnja 2009.

Peticija kanadskoj vladi za ZABRANU godišnjeg pokolja tuljana u Kanadi

tuljani pobijeni u samo jednom danu lova

Peticiju, upućenu ovaj puta kanadskom ministru vanjske trgovine i kanadskom premijeru, kojom tražite zabranu industrijskog lova na tuljane u Kanadi možete potpisati na linku.

Kanadski lov na tuljane najveći je lov na morske sisavce na svijetu. Sezona lova traje od sredine studenog do sredine svibnja, ali najveći dio pokolja odvija se u ožujku i travnju. Svake je godine ubijeno na stotine tisuća, pretežno mladih, tuljana. U protekle 4 godine u Kanadi je ubijeno više od milijun tuljana.

Potpišite ovu peticiju, proslijedite je svojim prijateljima i poznanicima i pomognite kanadskim aktivistima zauvijek istrijebiti ovaj barbarski i nehumani pokolj životinja.


Dodatno -- 1 link/vijest za Palestinu/Izrael:
Israel bows to U.S. pressure, lifts food restrictions on Gaza
Izrael pod američkim pritiskom ukinuo ograničenja na ulaz hrane u Pojas Gaze
Izraelski premijer na odlasku Olmert je potkraj ožujka obavijestio SAD i EU da će Izrael ukinuti ograničenja na ulaz hrane, poput tjestenine i sira u Pojas Gaze. Obamina administracija je, izgleda pod pritiskom javnosti, prosvjedovala protiv ovakvih i ostalih ograničenja koje Izrael nameće arbitrarno, a zbog čega u Pojas Gaze nisu mogle ući neke vrste tjestenine, voćni džemovi i drugi prehrambeni proizvodi. Iako je Olmertov ured obavijestio Washington i Bruxelles da će od sada sve vrste hrane moći ući u Pojas Gaze, jer je „sva hrana humanitarna“, zapadni su diplomati i dalje skeptični i nisu sigurni da će vojska na granici doista i primijeniti ove Olmertove upute. Diplomati su izjavili da je ostalo nejasno da li će izraelska vojska u PG također pustiti i „neopasnu“ robu poput toaletnog papira, sapuna i paste za zube. Izrael u PG ne pušta „luksuznu“ robu poput cigareta i čokolade, te građevinske materijale poput cementa i čelika koji su prijeko potrebni za obnovu tog područja razorenog u trotjednoj vojnoj ofenzivi. Olmert je izjavio da granični prijelazi neće biti „u potpunosti otvoreni“ sve dok Hamas ne oslobodi izraelskog ratnog zarobljenika Gilada Shalita. Zapadni se dužnosnici žale da Izrael često mijenja svoje popise s humanitarnom robom koju pušta u Pojas Gaze, stvarajući na taj način velike logističke probleme humanitarnim organizacijama i vladama donatorima kojima je zbog toga onemogućeno planiranje unaprijed.