četvrtak, 9. travnja 2009.

Međunarodna peticija Općoj skupštini UN-a za uspostavu ad hoc Međunarodnog kaznenog tribunala za izraelske ratne zločine


Međunarodna peticija upućena Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, za uspostavu ad hoc Međunarodnog kaznenog tribunala za suđenja za izraelske ratne zločine, posebno one počinjene u Gazi


Budući da je u naše ime 1945. potpisana Povelja Ujedinjenih naroda...

Budući da je u naše ime 1947. Opća skupština UN-a odobrila plan o podijeli Palestine...

Budući da su u naše ime 1949. potpisane Ženevske konvencije...

Budući da država Izrael niti jednu od rezolucija UN-a koje se tiču Palestine, a koje su također donesene u naše ime, nije provela i budući da ta zemlja od svog osnutka permanentno, potpuno nekažnjeno i s rastućim cinizmom krši načela Ujedinjenih naroda i međunarodne konvencije.


Nama, građanima svijeta, danas je dužnost podsjetiti međunarodnu zajednicu na njene obveze!


Ovom peticijom zahtijevamo:

da Opća skupština UN-a uspostavi ad hoc Kazneni sud (po uzoru na dva takva suda koje je Vijeće sigurnosti osnovalo za bivšu Jugoslaviju i Ruandu) koji će suditi za ratne zločine koje je Izrael počinio u Palestini.


Također neodgodivo tražimo:

-- da prestanu sve iznude protiv palestinskog naroda i međunarodnu zaštitu palestinskog naroda;

-- potpuno ukidanje blokade Pojasa Gaze;

-- obveznu implementaciju rezolucija UN-a koje se odnose na Palestinu i odredbi međunarodnog prava, ako je potrebno pod prisilom međunarodnim sankcijama: diplomatskim, ekonomskim i sudskim. Izrael je zemlja kao i sve druge, s jednakim pravima i jednakim obvezama.


Posebno tražimo i suspenziju svih ugovora o suradnji s Izraelom tako dugo dok ta zemlja ne počne poštivati rezolucije UN-a.



Peticija je prevedena na nekoliko svjetskih jezika (uključujući francuski, njemački, talijanski, španjolski, engleski, ruski, turski, arapski, hebrejski itd), a potpisati je možete ovdje.

U prvo je polje potrebno upisati Prezime, Ime, Grad, Državu; a u drugo ispravnu E-mail adresu, te kliknuti na Valider. Na e-mail adresu koju ste upisali odmah ćete zatim primiti e-mail poruku s linkom koji trebate samo kliknuti ili otvoriti u svom browseru kako biste potvrdili svoj potpis.