petak, 16. siječnja 2009.

Mesić i dalje u službi cionističke propagande

džamija i islamska škola nakon izraelskog napada, 11. siječanj 2009, Rafah, Pojas Gaze

Poznati (i doista) besramni propagandisti cionizma u Hrvatskoj, Stjepan Mesić i Zrinka Vrabec-Mojzeš, koji su uostalom i nazočili prošlogodišnjoj proslavi 60 godina etničkog čišćenja i ostalih zločina protiv čovječnosti u Palestini, danas su u emisiji na Radiju 101 ponovo dokazali da su regrutirani da šire cionističku propagandu i obmanjuju hrvatsku javnost.


Tako su za početak oboje ponovili laž da je Hamas „prvi počeo ispaljivati rakete“ – vidjeli smo iz brojnih izvora, uključujući izraelske, da je posljednju eskalaciju nasilja pred izraelsku agresiju izazvala izraelska vojska 04. studenog ubivši iz čistog mira i bez ikakvih provokacija 6 Hamasovaca – a izbjegli ustanoviti činjenicu da je i izraelska blokada Pojasa Gaze ratni (zlo)čin, te usporediti broj ubijenih palestinskim raketama u posljednjih 3 godine (11) i Palestinaca u Gazi u istom periodu (1250, uključujući 222 djece), a zbog čega njihov predragi rasistički i etnički očišćen aparthejdski veliki Izrael nije imao nikakvo pravo na „obranu“ i zbog čega je ono što je Izrael napravio u Gazi agresija i zločin protiv čovječnosti.

Nadalje se predsjednik povodom izraelskog genocida u Gazi sjetio govoriti o tome kako se „ne mogu sve povijesne nepravde ispraviti“, pa je otišao sve do 7. stoljeća kako bi Hrvate podsjetio da su i oni, eto, prije 13. stoljeća sigurno razorili nečije gradove. Doduše cionisti su to učinili namjerno, dokazano, u 20. stoljeću i to traje od 1948. i nastavlja se danas, milijuni izbjeglica koje su protjerali još su žive u skučenim sobičcima, a na mjestu njihovih kuća cionisti su sebi posadili šume, danas se ruše kuće palestinskih civila i tjera ih se iz Jeruzalema zbog etničke pripadnosti, ali kako takve činjenice, logika i nepristranost nisu u sklopu misije koju je Mesić (i Mojzeš) na sebe preuzeo -- naime da obmanjuje hrvatsku javnost za interese cionističkog režima u Izraelu -- one nisu bile spomenute.

Mesić je potom išao nabrajati sve povijesne nepravde koje su pretrpjeli Židovi, a između njih prvi je bio kršćanski mit (a ne istina ni činjenica) da su Rimljani Židove protjerali iz Palestine prije 2000 godina. Kao što znamo, Rimljani nikoga nisu protjerali, već su današnji Židovi potomci različitih naroda iz Europe, Sjeverne Afrike i Azije koji su se u nekom trenutku u povijesti obratili na Judaizam i njihovi preci nisu bili protjerani iz Palestine. Palestinci su stvarni potomci nekadašnjih Židova, koji su se obratili na Kršćanstvo i kasnije na Islam, ali izmiješani s novo-pridošlim populacijama.

Naravno uobičajena demagoška floskula o dva sukobljena prava pojavila se i u Mesićevoj „interpretaciji“ izraelske agresije i zločina na Gazu, ali nisam se ni trudila pokušati shvatiti što je propagandist htio reći. Uostalom, Mesić je predsjednik čiji ured misli da je i Gaza u Izraelu, pa ne znam više o čemu bi s njim o Izraelu i Palestini čovjek uopće mogao pričati.

Dakle ne znam više što bih s ovim, to je već toliko jadno da nije vrijedno ni komentiranja. Znala sam da i inače aktivno šire neistine o Izraelu i Palestincima, pa to što su uspjeli tako nisko pasti da i ovakve očigledne, brutalne i dokažljive zločine protiv čovječnosti idu pokušavati opravdati i prikriti koliko mogu, ne čudi, samo mi se želudac okreće od toga kakvi su ljudi nama na čelu države. Dozvolili su si da u eter hrvatskoj javnosti izgovaraju čiste neistine i demagoške floskule kako bi sprali što je moguće više krvi i zločina sa svojih cionističkih saveznika i to je bio jedini razlog zbog kojeg su oni o tome pričali.

Zapravo ovim postom želim samo još jednom upozoriti sve naivne i dobronamjerne građane (koji možda imaju iluziju da je Mesić neka pozitivna osoba) da Stjepan Mesić i Zrinka Vrabec-Mojzeš (iako nažalost ne samo oni) šire cionističku propagandu koja uglavnom uopće nema veze s činjenicama, istinom, stvarnim stanjem, odredbama međunarodnog prava i obvezama koje Hrvatska prema tom pravu ima u pogledu sukoba između cionista i Palestinaca u Palestini/Izraelu. Kao takvi, Mesić i Mojzeš predstavljaju dio problema i prepreku u postizanju pravednog mira, jer podržavaju upravo onu rasističku ideologiju i politiku koja onemogućava bilo kakvo pravedno rješenje i trajan mir i svjesno obmanjuju hrvatsku javnost. Tek toliko da znate, moja je ocjena da što god oni o Izraelu/Palestini govorili ima 95% šanse da nije istina. Ionako se o ovom pitanju oglašavaju i govore samo zato da bi zaštitili cionističke interese, a ne da bi vama nešto korisno i važno saopćili.

Konačno, ne samo zato što laže u korist cionista i njihovih zločina, već i zato što nije poduzeo nikakve mjere, sankcije, prekid odnosa s Izraelom itd, i predsjednik Mesić je odgovoran za to da Izrael nekažnjeno ubija djecu u Gazi. Da su Mesić i ostali svjetski političari tražili suđenja za ratne zločine do sada počinjene na palestinskim područjima i Libanonu, Olmert bi sada bio u zatvoru i ne bi bez ikakvog opravdanja pobio više od 1000 ljudi, a Izrael bi pred strahom od sankcija poštivao međunarodno pravo.

PS - Inače, predlažem svima koji zagovaraju da palestinske izbjeglice svoju imovinu prepuste cionistima koji su iz etnički očistili, da oni sami svoje domove evakuiraju i ponude cionistima na korištenje, kad ih toliko vole. Možda bi se i na taj način moglo doći do nekakvog rješenja? Recimo ja za sad znam da bi svoje domove i imovinu cionistima na raspolaganje zasigurno dobrovoljno dali Mesić, Vrabec-Mojzeš, Elizabeta Gojan, Fran Višnar, brojni urednici dnevnika HTV-a, Jutarnjeg, a zasigurno bi ih se našlo još među našim političarima (koji pisnuli nisu na genocid koji se događa u Gazi) i ostalim javnim laprdalima.


Jedan link:
Why Mexicans don't fire rockets at the US
Think about what would happen if San Diego expelled most of its Hispanic, African-American, Asian-American and Native-American population, about 48 percent of the total, and forcibly relocated them to Tijuana? ... What if we established government and faith-based agencies to help move white people into their former homes? And what if we razed hundreds of their houses in rural areas and, with the aid of charitable donations from people in the United States and abroad, planted forests on their former towns, creating nature preserves for whites to enjoy? ... What if the United Nations kept San Diego's discarded minorities in crowded, festering camps in Tijuana for 19 years? Then, the United States invaded Mexico, occupied it for 40 more years and began to build large housing developments in Tijuana, where only whites could live. And what if the United States built a network of highways, connecting American citizens who voluntarily (and illegally) moved to Tijuana, to the United States? And checkpoints, not just between Mexico and the United States, but also around every neighborhood inside Tijuana? What if we required every Tijuana resident, refugee or native, to show an ID card to the US military on demand? What if thousands of Tijuana residents lost their homes, their jobs, their businesses, their children, their sense of self worth to this hypothetical occupation? Would we be surprised to hear of a protest movement in Tijuana that sometimes became violent and hateful? After all that think about what would happen if, after expelling all of the minorities from San Diego to Tijuana and subjecting them to 40 years of brutal military occupation, we just left Tijuana, removing all the white settlers and the soldiers. Only instead of giving them their freedom, we built a 20-foot tall electrified wall around Tijuana. Not just on the sides bordering San Diego, but on all the Mexico crossings as well. And say we set up 50-foot high watchtowers, with machine gun batteries, and told them that if they stood within 100 yards of this wall we would shoot them dead on sight. And if four out of every five days we kept every single one of those border crossings closed, not even allowing food, clothing, or medicine to enter. And what if we patrolled their air space with our state-of-the-art fighter jets but didn't allow them so much as a crop duster. And we patrolled their waters with destroyers and submarines, but didn't even allow them to fish.