ponedjeljak, 19. siječnja 2009.

Izrael je prekršio primirje 04. studenog


Vidim da na svim medijima (slušala sam sad jedan austrijski) procionistički propagandisti opsjednuto guraju laž da je Hamas započeo ovu „krizu“ (jer im je to još jedina slamka za koju misle da se mogu uhvatiti budući da cijela njihova strategija poricanja i prikrivanja cionističkih zločina protiv čovječnosti i agresije u Gazi počiva na laži da se Izrael „brani“).

Ja imam hrpu izvora, a od kojih ih je nekoliko bilo postano već na blogu, (od palestinskih, izraelskih do izvora poput BBC-a i Guardiana, pa i priznanje glasnogovornika izraelske vlade, te mišljenje uglednih međunarodnih pravnih stručnjaka i sl. – izvori daleko kredibilniji i stručniji od procionističkih pajdaša koji su svoju poziciju zlorabili kao poligon za lansiranje cionističkih laži) u kojima jasno i bez ikakve dvojbe stoji da je Izrael 04. studenog 2008. prekršio primirje (čije odredbe ionako nije u potpunosti poštivao i za čije vrijeme trajanja je Izrael samo u Pojasu Gaze ubio više od 20 ljudi, dok Palestinci iz Pojasa Gaze nisu ubili nikoga na izraelskoj strani). Konačno i sama sam pratila vijesti tog dana i zabilježila incident na svom blogu (ja već od 04. studenog znam da je Izrael prekršio primirje). I izraelski cionisti znaju da je Izrael prekršio primirje, ali onda, kako se oni time konstantno bave, više paze što govore, pa kažu: „to smo učinili da bismo spasili primirje“ ili „imali smo dojavu da nam prijeti napad blablabla“ – i dalje laži, ali ne do te mjere podcjenjivačke da je dovoljno otići na google i vidjeti da te mediji i državne institucije bezočno lažu čak i oko činjenica koje i malo dijete može provjeriti.

Ali u medijima se nastavlja trubiti da je Hamas „kriv“ za izraelske zločine protiv čovječnosti u Gazi (iako kao što rekoh, Hamas je daleko manja teroristička organizacija od Olmertove vlade ili stranke). Uostalom, kad bi Hamas i bio kriv za prekid primirja, i dalje ne bi bio odgovoran za izraelske zločine protiv čovječnosti za koje je odgovorna izraelska vlada i vojska. Hamas je odgovoran za svoja kršenja međunarodnog i ljudskih prava. Pro-cionisti stalno sami sebi skaču u usta, jer se izmišljotine koje ponavljaju temelje na rasističkoj diskriminaciji i dvostrukim mjerilima i u pravilu u potpunosti ignoriraju međunarodno i ljudska prava. Kad bi Hamas bio odgovoran za zločine protiv čovječnosti izraelske vlade, onda bi i izraelska vlada bila odgovorna za Hamasove zločine protiv čovječnoti, jer bi Hamasu svojim postupcima dala izgovor da namjerno ubija izraelske civile. Ali da, zaboravila sam, pa izraelska vlada je namjerno ubila više civila od Hamasa; možda sad žele da se njima sudi za Hamasove zločine, a Hamasu za zločine izraelske vlade.

Naši (tu mislim na zapadne+sateliti, a ne samo hrvatske) mediji i političari lažu nam i dezinformiraju nas svjesno, namjerno i na očigled, za korist onih koji su ih prisilili ili potplatili da lažu. Zbog ove izdaje hrvatskih građana i njihovog temeljnog interesa i prava da budu na vrijeme i kvalitetno informirani, moramo ih sve smijeniti i promijeniti. Počnimo s gašenjem medija koji nas lažu (evo ja sam odmah prebacila s FM4 gdje sam u vijestima čula cionističku laž na zagrebački 101, čula da tamo pametuje procionistička Zrinka i sad slušam Jefferson Airplane i mogu vam reći da nam danas zahvaljujući internetu uopće ne trebaju kokodakala koja nama besramno manipuliraju i gaze preko mrtve djece u Gazi da bi njima samima bilo bolje) i biranjem onih političara koji ne lažu hrvatskim (i drugim) građanima za cionističke i imperijalističke interese i koji se ne boje javno osuditi izraelske ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Gadno je živjeti pod sanaderom, HDZ je destruktivna stranka nesposobnjakovića, ali ja i dalje neću glasati niti za jednu stranku koja ne osuđuje cionizam kao rasističku i zločinačku ideologiju koja podrazumijeva etničko čišćenje, aparthejd, a sada i genocid. Pa ako trebamo proći kroz još 4 godina sranja, nema frke, kaj se mene tiče i država može propasti, niti jedan procionist neće dobiti glas. Glasat ću za stranku koja želi Izraelu nametnuti sankcije zbog njegovog nepoštivanja međunarodnog prava i uspostaviti sud za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene na prostoru Palestine/Izraela.


Dva linka:
Otvoreno pismo CMS-a
Centar za mirovne studije studije upozorava Vladu RH da Izrael krši rezoluciju Vijeća sigurnosti i poziva na djelovanje kako bi se implementirala rezolucija. U pismu se također poziva vlada RH da pokrene inicijativu za osnivanje Suda za ratne zločine počinjene na području Palestine/Izraela. U potpunosti podržavam ovo pismo. Da se već osnovao sud za ratne zločine zbog Libanona i Gaze 2006. Olmert u protekla 3 tjedna ne bi mogao pobiti više od 1200 Palestinaca, jer bi bio iza rešetaka gdje mu je i mjesto. Nažalost, kad je Izrael u pitanju „međunarodna zajednica“ ne da ne pokušava suditi brojnim ratnim zločincima za njihove zločine, već se prečesto ponaša kao da nikad nije čula za međunarodno i ljudska prava.
Centar za mirovne studije ovim putem upozorava Vladu RH da Vlada države Izrael već osmi dan krši rezoluciju Vijeća sigurnosti kojom se 8. siječnja 2009. pozvalo na potpuno povlačenje izraelske vojske iz Gaze. Očito je da se izraelska vojska nije povukla iz Gaze već je nastavila s vojnim operacijama. Prema informacijama koje dolaze putem medija i nevladinih organizacija s područja sukoba, najveća žrtva sukoba ponovno je civilno stanovništvo. Brojka poginulih civilna narasla je iznad 1000, a neprihvatljivo je nazivati ih kolateralnom štetom. ... Zbog svega navedenog, tražimo da Republika Hrvatska hitno poduzme diplomatske akcije u Vijeću sigurnosti koje će uistinu prisiliti zaraćene strane na potpunu implementaciju rezolucije. Također tražimo da odmah hrvatskoj javnosti predstavite sve aktivnosti koje RH poduzima kako bi se okončao sukob, te da nas izvijestite o tome da li je RH poslala bilo koji oblik humanitarne ili medicinske pomoći žrtvama sukoba. ... predlažemo da RH unutar Vijeća sigurnosti pokrene inicijativu o pokretanju ad hoc Međunarodnog kaznenog suda za područja Izraela i Palestine koji bi istražio navode o kršenjima ratnih prava i ratnim zločinima i sankcionirao počinitelje.

Još slika sa sarajevske šetnje za Gazu – subota 17. siječanj 2009.