subota, 6. prosinca 2008.

Impotentnoj vladi diže se narod


Unatoč kampanji ignoriranja i pljuvanja po prosvjedima u kontroliranim medijima, mislim da su prosvjedi bili uspješni, da su poruke i transparenti bili odlični i sigurno da je broj prosvjednika bio veći od onog koji se objavljuje u kontroliranim medijima.

Na prosvjede bi se sigurno odazvalo više ljudi da nije bilo kampanje dezinformiranja, cenzure, zastrašivanja i histeriziranja u mnogim kontroliranim medijima. Osim toga, padala je kiša, a mnogi su još u to vrijeme i radili.

Kod mene nije bilo prosvjeda, čak niti spontanog okupljanja građana. Prošetali smo malo po gradskoj jezgri, ali jedino što smo uočili bio je 1 SDP-ov saborski zastupnik, također u šetnji (valjda je došao gledat tko je iz njihove mladeži eventualno izašao na ulicu). To što je SDP na prosvjede poslao par „faca“ u svojstvu građana, a ne mladež i članstvo, još je jedan dokaz na kojoj su oni strani.

Izuzetno mi je drago da je na splitskom prosvjedu govorio don Ivan Grubišić.

Posebno me veseli da na prosvjedima nije bilo nikakvih ultradesničarskih, neofašističkih i sličnih reakcionarnih ispada, već prosvjedi djeluju poprilično anarhistički i kao prosvjedi građana protiv nesposobne vlasti i političke kaste koja ne vodi računa o građanima, već o vlastitim interesima i privilegijama.

Mislim da ultradesničarski reakcionari nikako ne bi trebali sudjelovati ni biti prihvaćeni u ovakvim prosvjedima i inicijativama iz više razloga. Takvi odvraćaju sudjelovanje nacionalnih i drugih manjina, ali i velikog broja običnih građana. Zato su se njima i poslužili u medijskom pokušaju sabotaže prosvjeda i odvraćanju građana da prosvjeduju protiv katastrofalne situacije u koju su ih doveli političari i kontrolirani mediji. Također, takvi se često koriste i od strane vladajućih za sabotažu iznutra. Sve takve koji su se kompromitirali neoustaškim i sličnim netolerantnim asocijacijama i uvjerenjima treba odmah izbaciti jer samo štete cijeloj inicijativi, a njihovi su istomišljenici slaboumni, malobrojni i previše štetni.

Posebno pak zabrinjava da trenutno zaokupljeni ignoriranjem i pljuvanjem po prosvjedima, vladajući olako prelaze preko informacija da su u pojedinim gradovima prosvjedi bili zabranjeni ili otkazani iz straha od represije. To je našim političarima i medijima normalno jer oni na javnoj sceni nisu zbog građana i njihovih prava, nego zbog sebe.

Na linku pročitajte cijeli Prešućeni, treći, govor s prosvjeda!!!
AKO SVE TO NISTE SPOSOBNI OSIGURATI, ZNAČI DA NISTE SPOSOBNI VODITI OVU DRŽAVU. GRAĐANKE I GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE SU KONAČNO UJEDINJENI JER BEZ OBZIRA NA POLITIČKE STAVOVE SVIMA NAM JE U CILJU OSIGURATI UVJETE ZA NORMALAN ŽIVOT, PLAĆEN RAD, ŽIVOT U DRŽAVI U KOJOJ ĆEMO SE OSJEĆATI SIGURNO I RAVNOPRAVNO. VLAST, A NJEZIN DIO JE I OPORBA, JE TU DA RADI ZA NAROD, NE ZA VELIKAŠE. VLAST JE TU RADI NAS, NE MI RADI NJE. MI NE PRIJETIMO, NE HAPSIMO I NE TRAŽIMO ONO ŠTO NAM NE PRIPADA. PRAVO NA PLAĆEN RAD. PRAVO NA ZDRAVSTVENU POMOĆ ZA SVE. PRAVO NA OBRAZOVANJE PREMA SPOSOBNOSTIMA. A NOVAC NIJE JEDNA OD TIH SPOSOBNOSTI. ZA DJECU BEZ RODITELJA U DOMOVIMA KOJI IMAJU DOBRE OCJENE ORGANIZIRAJU DOBROTVORNE KONCERTE I TO JE KAO ŠTO, STRATEGIJA!?!??! BESPLATNO ŠKOLSTVO ZA SVE STUDENTE U DRUŠTVU ZNANJA!!!!!