subota, 22. studenoga 2008.

Intervju s otetom američkom mirovnom aktivisticom iz izraelskog zatvora

Video: Democray Now! Intervju s otetom Amerikankom Darlene Wallach koja je ilegalno zatvorena u izraelskom zatvoru

Vijesti o ostalim otetim aktivistima:
PRESS RELEASE FROM VITTORIO ARRIGONI
Izraelske su vlasti Vittoria Arrigonija i Andrewa Muncieja, 2 otetih međunarodnih mirovnih aktivista, za štrajk glađu kaznile zatvaranjem u prljavi WC pun buha i parazita u kojem nije bilo pitke vode. Aktivisti su štrajkali glađu zahtijevajući da se palestinskim ribarima vrate 3 konfiscirana ribarska brodića.

Aktivistima su također za kaznu oduzeti mobiteli koji su im prekjučer (20. studenog) vraćeni posredstvom njihovog odvjetnika. Sada izraelske vlasti, kršeći međunarodno pravo, aktivistima ne dopuštaju sastanak s njihovim odvjetnikom niti kontakt s njihovim konzulatima, iako aktivisti to uporno zahtijevaju.

Vittorio Arrigoni je, kako bi izvijestio o ovom užasnom postupanju, u petak (21. studenog) prekinuo svoj štrajk glađu. Andrew se i dalje nalazi zatvoren u prljavom WC-u, u uvjetima koji ne zadovoljavaju ni minimum uvjeta propisanih međunarodnim konvencijama, a izraelske ga vlasti tamo namjeravaju držati tako dugo dok nastavlja štrajkati glađu.

Arrigoni je uvjete u kojima su aktivisti zatvoreni okarakterizirao kao mučenje i pribojava se da je Darlene, koja također nastavlja štrajkati glađu, izložena istom nečovječnom postupanju. Arrigoni je najavio da će sve prijaviti talijanskom, škotskom i američkom konzulatu, te da će se morati podvrći liječenju zbog desetaka ugriza insekata i parazita zbog kojih mu je tijelo puno rana.


PRESS RELEASE FROM VITTORIO ARRIGONI Nov. 22
Vittorio Arrigoni se u subotu (22. studenog) prestao opirati deportaciji i bit će deportiran u Italiju.

Više informacija: Free Gaza Movement