petak, 14. studenoga 2008.

Banana država


Nakon što je to jučer učinio Večernji list, danas mi je komentar slijedećeg sadržaja:

„Dok hrvatski intelektualci divane s Izraelom na Interliberu, ta zemlja nastavlja kolektivno kažnjavati 1,5 milijuna stanovnika (od čega više od 50% maloljetnika) u Pojasu Gaze.
http://ambient-palestine.blogspot.com/2008/11/izrael-nastavlja-s-kolektivnim.html“
obrisalo on-line izdanje Jutarnjeg lista.

Na on-line izdanju Večernjeg lista sam zbog istog komentara banirana.

Tako se na on-line izdanjima tih listova mogu u komentarima pročitati razne (uključujući neutemeljene ad hominem) uvrede i govori mržnje, ali ne i istina o Izraelu, ni teškom kolektivnom kažnjavanju više od 750 000 djece u Pojasu Gaze.

Dakle, da ponovim, građani ne da ne mogu u našim mainstream medijima čitati objektivne vijesti o izraelsko-palestinskom sukobu, nego ne mogu čak niti u komentarima u on-line izdanjima tih medija navesti činjenice o izraelskim zločinima protiv palestinskih civila.

Ne smije se ni građane upozoriti na kampanju kulturnog bojkota Izraela koji već nekoliko desetljeća provodi etničko čišćenje i aparthejd uz pasivno odobravanje naše vlade, vlada zapadnih demokracija, ali i izraelskih umjetnika i intelektualaca.

Nema slobode izražavanja u Hrvatskoj, ali isto tako građani u Hrvatskoj nemaju pravo niti na istinitu informaciju, barem ne kad se radi o iznošenju činjenica o Izraelu. Drago mi je da smo to konačno utvrdili.