srijeda, 24. rujna 2008.

Obavijest čitateljima


Jedno dulje vrijeme (cca. 2 godine) ću nažalost imati puno manje vremena za pisanje bloga. No, budući da se ne namjeravam prestati baviti palestinskim pitanjem, povremeno ću na blogu postati linkove na članke i snimke koji mi se čine korisnim i informativnim ili kratke vijesti (na hrvatskom) o zaprepašćujućim incidentima i slično, te linkove na akcije i peticije (ali na originalnom jeziku, jer na žalost ne stignem više prevoditi i sastavljati pisma).

Nadam se da ću i popuniti popis linkova sa strane s još kvalitetnog i novog materijala. Također se može dogoditi da me neko glupavo „izvještavanje“ na koje slučajno naletim nagna da prokomentiram kampanju dezinformiranja koja se o ovoj temi provodi u (hrvatskim i šire) mainstream medijima i upozorim na činjenice vs. mitova koje nam prodaju političari i ostali medijski manipulatori.

Nažalost nemam vremena za sveobuhvatno praćenje vijesti koje najbolje ocrtava i razotkriva svakodnevna kršenja ljudskih prava u Palestini/Izraelu. Na pr: već dugo nismo čitali o tome kako izraelska vojska otima Palestince na Zapadnoj obali, a ipak, svaki dan izraelska vojska i dalje upada u palestinska mjesta i kuće i odvodi Palestince protiv kojih se zatim u većini slučajeva ne podižu optužnice ili se vode nepošteni sudski procesi.

Postovi će uglavnom izgledati kao ovaj koji slijedi, a za 2 godine je teško predviđati što će biti. Ipak, pretpostavljam da ću u životu još imati prilike posvetiti više vremena ovom problemu u obliku pisanja bloga. Naravno, ako se on do tada uspješno (poštujući ljudska i ostala prava svih koji na prostoru Palestine/Izraela žive, sukladno međunarodnom pravu i konvencijama) ne riješi.

Također se nadam da će biti prilike da napišem nešto i o nekim incidentima koji su se u Palestini dogodili ovog ljeta (ubojstvo dječaka u selu Nil'in, pucanje na vezanog Palestinca, napadi kolonista na palestinske civile na Zapadnoj obali, rušenje palestinske kuće u Jeruzalemu eksplozivom i sl.), a kojih se do sada još nisam stigla dotaći iako je već kraj rujna.